Hvorfor i ALVERDEN arbejde med GDPR?

 

I en branche med masser af jurister og it-folk, er jeg ikke den eneste med humanistisk baggrund, men dog stadig en af de relativt få.

Men hvordan gik det til, at jeg fik interesse for persondatabeskyttelse?

Vi skal tilbage til 2007, da jeg som nyuddannet og nyansat ved en fejl kom til at kompromittere personoplysninger om 8.000 medlemmer af den fagforening, jeg på det tidspunkt arbejdede for.

Du kan læse hele historien her.

Så det var på den hårde måde det gik op for mig, at persondata er ikke noget man ejer. Det er noget man har til låns - og derfor skal passe ekstra godt på.

Beskyttelse af persondata er en menneskerettighed.

Min baggrund

Uddannelse:

I 2006 blev jeg cand.mag. i historie og psykologi, AU. Uddannelsen gav mig værktøjerne til at sætte mig ind i komplekse sager, være kritisk i forhold til kilderne og formidle min viden på en pædagogisk måde.

 

Videreuddannelse:

Jeg tog i 2018 en certifkat-uddannelse i persondataret hos advokatfirmaet Plesner, samt en proceslederuddannelse fra Copenhagen Coaching Center (2019).

 

Praktisk erfaring:

Jeg begyndte i 2016 at sætte mig ind i den daværende persondatalov samt databeskyttelsesforordningen. Dels skrev jeg artikler om persondatabeskyttelse, dels arrangerede jeg betalingskurser i samarbejde med en advokat. Baggrunden var at jeg var ansat i en it-virksomhed, der lavede medlemsløsninger for fx politiske partier, fagforeninger, handicaporganisationer og andre organisationer med mange følsomme persondata.

Siden primo 2018 har jeg som selvstændig hjulpet en lang række virksomheder og organisationer - på kryds af brancher. Primært små- og mellemstore virksomheder (dvs. op til 250 medarbejdere).

 

Forsikring

Jeg har en rådgiveransvarsforsikring vedr. GDPR-rådgivning hos forsikringsselskabet If...

Tag kontakt

Ring eller send mig en email

Læs mere her